André Rieu blijft positief: Vrijthof-concerten gaan door!

0

Hoewel alle optredens tot juni afgelast zijn wegens corona, denkt André Rieu er nog niet aan zijn beroemde Vrijthof-concerten in juli te annuleren.

“Ik vind het nu, begin april, echt te voorbarig om zelf al het besluit te nemen de concerten te annuleren,” zo vertelt hij aan De Telegraaf. De concertmeester blijft het zonnig inzien en kan niet wachten weer het podium te betreden . Fans komen jaarlijks de hele wereld over om zijn zomerse shows bij te wonen. “Ik sta te trappelen om weer het podium op te kunnen en hoop van harte dat die dag weer snel komt.”

Warm bad aan het Vrijthof Maastricht

Voor André zijn de concerten in zijn thuisstad Maastricht een warm bad. Niet alleen vanwege de vele fans, maar ook dankzij de vaste club mensen met wie hij dit grootse evenement telkens weer neerzet. “We hebben zo ontzettend veel plezier altijd samen, zowel bij repetities als onderweg op tour en bij onze concerten. We zijn een grote familie en kunnen niet lang zonder elkaar.”

Lockdown

Uiteraard sluit André zijn ogen niet voor de realiteit, en blijft hij gezondheid voorop stellen. Hij houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus dan ook nauwlettend in de gaten. “Mocht op een later tijdstip blijken, dat er dan nog steeds een lockdown is, dan zullen we ons moeten aanpassen en een oplossing zoeken. Het belangrijkste nu is gezond te blijven en eraan mee te werken dat iedereen gezond blijft.”

Kerstshows André Rieu

De maestro heeft een drukke tijd voor de boeg. Naast deze zomerconcerten aan het Vrijthof, bereidt hij zich ook al voor op zijn kerstconcerten in het Maastrichtse MECC. Ook start hij het volgend jaar met een prachtig nieuwjaarsconcert in de Ziggo Dome.

Share.